Úvod » MLÝNKY NA KOŘENÍ » Koření » KAMPOT černý pepř z Kambodže - ZANZIBAR


        

KAMPOT černý pepř z Kambodže - ZANZIBAR

 

na objednání

KAMPOT černý pepř z Kambodže - ZANZIBAR


0x
Skladem: 0 ks
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Číslo produktu: PP32753ks
Výrobce: Peugeot
Země původu: Francie
Modelová řada: ZANZIBAR
EAN kód: 4006950032579
naše cena bez DPH : 169 Kč (7 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
205 Kč (8 EUR)

Kompletní specifikace

Náhradní výměnný zásobník k mlýnku ZANZIBAR.
Rozměry:

Obsah: 18 g

Původ a historie:

Pepř z kambodžské provincie Kampot si získal svou vynikající pověst ještě dříve, než Kambodžu ovládli Rudí Khmerové a v zemi bylo obchodování téměř zastaveno. V roce 2004 se jeden Francouz rozhodl sdružit farmáře s několika pepřovými plantážemi v rámci projektu Farmlink s cílem oživit výrobu v regionu. Na základě doporučení Gérarda Vives se rozhodl zaměřit se na vysoce kvalitní provoz s několika procesy třídění: na rostlinách, po sklizni, před sušením a po sušení. Podle rad odborníků změnil pracovní postupy pěstitelů a výsledkem bylo, že některé plantáže provincie dosáhly výjimečné úrovně kvality. Pěstitelé nepoužívají žádné pesticidy ani chemická hnojiva. Celý proces je přírodní. Jako hnojivo se používá směs odpadu z rýžových polí a rostlin. Pravidelně se přidává nová půda a zalévá se ručně.

Tipy a použití v gastronomii:

Je vhodný k červenému masu, pomalu vařeným pokrmům, studeným pokrmům, tučnějším rybám (makrela, sardinky, ančovičky, tuňák, úhoř, atd.). Tento pepř je rovněž vynikající na ochucení tmavých omáček, rajčatových omáček, marinád nebo pizzy. Doporučujeme ho i na ochucení zeleniny (červené zelí, čočka, cizrna), jemných bílých sýrů a některých druhů ovoce (jahody, třešně, fíky a meloun). Lze jej také použít do čokoládových dezertů.

O chuti:

Pepř se sladkým, opojným, a mírně květinovým nádechem. V ústech vyvolává dojem marshmallow, zatímco chuť postupně nabývá na intenzitě.

Nejlepší, klasická či překvapivá kombinace:

Teplý čočkový salát s pomerančem a šalotkou
Pečený tuňák s grilovanými sezamovými semínky a salátam
Jahodový salát s kapkou balzamikového octa a vanilkovou zmrzlinou

Doporučené mletí:

Jemné (1 nebo 2)

Peugeot
Mlýnky značky Peugeot jsou na trhu již od roku 1810. V dnešní době jsou jedny z nejkvalitnějších mlýnků na trhu, což dokazuje doživotní záruka na tyto produkty. Firma Peugeot si zakládá na jejich funkčnosti, a proto vyvinula speciální mechanismy pro každý druh koření. Každý kus je ručně kompletován a následně kontrolován. To zajišťuje nejvyšší kvalitu těchto kuchyňských pomocníků. Od roku 2006 firma rozšířila svůj sortiment o pomůcky pro milovníky vína, a i zde si drží vysoký standard kvality.
NDA3MDJ