Úvod » VAŘENÍ » KUCHYŃSKÉ NÁČINÍ » Škrabky » Škrabka celoplastová T-DUO, modrá - Opinel


        

Škrabka celoplastová T-DUO, modrá - Opinel

 

na objednání


0x
Skladem: 0 ks
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Číslo produktu: PP002427
Výrobce: Opinel
Země původu: Francie
Modelová řada: T-DUO
Záruční doba: 2 roky
EAN kód: 3123840024276
naše cena bez DPH : 219 Kč (9 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
265 Kč (10 EUR)

Kompletní specifikace

Škrabka celoplastová T-DUO, modrá - Opinel

  • Užijte si výjimečnou manipulaci s novou škrabkou značky Opinel.
  • Dvě odlišná provedení čepele poskytují variabilitu při loupání.
  • Mikrovroubkování jedné strany čepele je ideální pro všechny druhy zeleniny, ale především pro ty s velmi jemnou nebo hladkou slupkou (například pro rajče nebo lilek).
  • Druhá strana škrabky “Julianne” připraví tenké zeleninové proužky, které můžete využít pro ozdobu svých pokrmů, jako přílohu nebo také zeleninové špagety.
  • Doporučujeme ruční mytí.

ZROZENÍ PRVNÍHO KAPESNÍHO NOŽE

Píše se rok 1890, kdy Joseph, nejstarší syn Daniela Opinela, dosáhl plnoletosti a pracoval v rodinné dílně ručně vyrábějící nástroje s dokonalým ostřím. V maličké dílně, kterou si vysoce cenili rolníci, ve francouzské obci Albiez-Le-Vieux u Saint-Jean-de-Maurienne.

Josephova vášeň po inovativních technologií ho dovedla k myšlence vymyslet předmět, který se bude vyrábět pomocí moderních technik. Navzdory přání svého otce, který byl zastáncem výhradně ruční práce a tradičních postupů. Joseph strávil veškerý svůj volný čas zjemňováním a promýšlením tvaru malého kapesního nože. A tak se zrodil první Opinel.

ÚSPĚŠNÉ OTEVŘENÍ TOVÁRNY

Díky velkému úspěchu a vysoké poptávce se Joseph rozhodl opustit otcovu kovářskou dílnu a vybudovat nedaleko ní, v Pont de Gevoudaz továrnu. Zefektivněním výroby a vyvinutím strojů dokázal vyrábět rukojeti rychleji. Se svou hydraulickou turbínou měl jako první ve své vesnici elektřinu.

Stěhování továrny, její následné vyhoření a zbudování nové, to vše značku nepoložilo, ale naopak povzbudilo k růstu.

SYSTÉM VIROBLOC®

Již v roce 1955 vynalezl Marcel Opinel (syn Josepha Opinela) unikátní systém Virobloc®, ten má sloužit ke zlepšení bezpečnosti nože. Přidáním otočné objímky, která se nasunula na pevnou objímku (držící čepel k rukojeti) uzavírala drážku a tím zajistila čepel v otevřené poloze.

V 90.letech byl systém upraven, aby zajistil čepel i v uzavřené poloze. Ze začátku byl tento systém použit pouze na několika modelech, poté od roku 2000 je už zahrnut ve všech modelech.

NÁVRAT DO KUCHYNĚ

Spolu s kolekcí Essentials se roku 2006 vrací produkty značky Opinel do kuchyní. Součástí této kolekce, která je v dnešní době dostupná v několika variantách je:

  • Nůž na krájení Opinel
  • Zoubkovaný nůž Opinel
  • Nůž na zeleninu Opinel
  • Škrabka Opinel

RODINNÝ PŘÍBĚH

Zdokonalování produktů a vylepšování technologií posouvá značku Opinel neustále dopředu. Inspirativní příběh této rodiny můžete prožít v Musée Opinel.

Tady se také více dozvíte o samotné výrobě. Museum naleznete v maličkém městečku Saint-Jean-de-Maurienne, kde to všechno začalo.

YTczMW