Úvod » MLÝNKY NA KOŘENÍ » Koření » VOATSIPERIFERY černý pepř z Madagaskaru - ZANZIBAR


        

VOATSIPERIFERY černý pepř z Madagaskaru - ZANZIBAR

 

na objednání

VOATSIPERIFERY černý pepř z Madagaskaru - ZANZIBAR


0x
Skladem: 0 ks
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Číslo produktu: PP32746ks
Výrobce: Peugeot
Země původu: Francie
Modelová řada: ZANZIBAR
EAN kód: 4006950032562
naše cena bez DPH : 169 Kč (7 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
205 Kč (8 EUR)

Kompletní specifikace

Náhradní výměnný zásobník k mlýnku ZANZIBAR.
Rozměry:

Obsah: 18 g

Původ a historie:

Tento druh pepře roste divoce a vytváří malé bobule s řapíkem. Lze jej najít v teplých a vlhkých oblastech na úpatí pohoří jihovýchodního Madagaskaru. Plazivé rostliny využívají jako oporu stromy deštného pralesa. Někdy mohou dorůst až do výšky 20 metrů a sběr pepřových zrnek je tak velmi obtížný. Zpracování divokého pepře je nelehký proces, protože pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou velmi křehká. Na výrobu jednoho kilogramu suchého koření je potřeba deset kilogramů čerstvých pepřových zrnek. Tento druh pepře je extrémně vzácný.

Tipy a použití v gastronomii:

Můžete jej používat v sezónních salátech, a hodí se také k masu, zejména vepřovému a jehněčímu, ale také k bílému rybímu masu. Je vynikající k foie gras. Nejvíce vhodnou zeleninou pro dochucení tímto pepřem jsou rajčata. Je rovněž ideálním doplňkem měkkých bílých sýrů. Hodí se zejména ke kozímu a ovčímu sýru. Je vynikající do paštik, terin, kompotů, okurek a nakládané zeleniny. Nejpřekvapivější je použití v dezertech, které obsahují ovoce (meloun, jahody, třešně, jablka, hrušky) a zejména čokoládu.

O chuti:

Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má neobvyklý dřevitý, pryskyřičný a zemitý nádech. Obsahuje náznaky citrusů, ovoce a květin. Jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Nástup pálivé chuti není prudký, ale je pronikavý a dlouho doznívá. Tento divoký pepř není tak silný jako černý nebo bílý pepř. Nehledě na překypující aromatický profi lse jeho bobule velmi snadno používají.

Nejlepší, klasická či překvapivá kombinace:
 

Marinované jehněčí plátky a salát Tabbouleh
Foie gras s citronem a olivovým olejem
Čerstvý kozí sýr s mangem

Doporučené mletí:

Jemné (4 nebo 5)

Peugeot
Mlýnky značky Peugeot jsou na trhu již od roku 1810. V dnešní době jsou jedny z nejkvalitnějších mlýnků na trhu, což dokazuje doživotní záruka na tyto produkty. Firma Peugeot si zakládá na jejich funkčnosti, a proto vyvinula speciální mechanismy pro každý druh koření. Každý kus je ručně kompletován a následně kontrolován. To zajišťuje nejvyšší kvalitu těchto kuchyňských pomocníků. Od roku 2006 firma rozšířila svůj sortiment o pomůcky pro milovníky vína, a i zde si drží vysoký standard kvality.
MDIyMDk